Kost og gode madvaner

Om morgenen indtil kl. 7.20 er der mulighed for at få morgenmad. Vi tilbyder havregryn/grød, grovflakes. Kommer børnene kl. 7.20 og derefter, skal de have spist morgenmad hjemmefra.


Vores madpakker spiser vi som regel i skoven. Hver dag starter vi frokosten med remsen:

 

'Vi siger én, vi siger to, vi siger, må vi få noget ro - og værs'go.'

 

Selvom det ligner en picnic, holder vi bordskik og sidder til de fleste er færdige. Vi beder alle børn sætte sig og pakke deres mad ud, og vi vasker og spritter hænder. Om eftermiddagen cirka kl. 14.30 serverer vi frugt og grovbrød for børnene. Dette foregår som regel på gårdspladsen. Den mad Skovhuset serverer er økologisk.

 

Madpakken

I rygsækken skal der hver dag være en drikkedunk med vand og en sund og nærende madpakke. Når børnene er aktive og ude så mange timer om dagen, er den rette kost ekstra vigtig. Vi anbefaler, at madpakken består af rigelige mængder af langsomt virkende kulhydrater. 

 

Det vil sige masser af groft brød, grøntsager en mindre mængde kød/fisk og lidt frugt. Hurtigt virkende kulhydrater – dvs. sukker, slik, fedtholdigt kødpålæg, hvidt brød, Danone yoghurt og mælkesnitter har et forholdsvist lavt næringsindhold. Børn som får for meget af det, kan hurtigere blive trætte, være mere aggressive og have sværere ved at løse konflikter.

 

 

 

Frugt og brød

Børnehaven søger for økologisk frugt til børnene - og vi bager frisk brød hver dag, som vi spiser om eftermiddagen til frugt.