Praktisk

For at være et skovhavebarn er der en række praktiske forhold som man skal tage hensyn til:

 • Mad og drikke
 • I rygsækken skal der hver dag være en drikkedunk med vand og en sund og nærende madpakke. Når børnene er aktive og ude så mange timer om dagen, er den rette kost ekstra vigtig. Vi anbefaler, at madpakken består af rigelige mængder af langsomt virkende kulhydrater. Det vil sige masser af groft brød, grøntsager, en mindre mængde kød/fisk og lidt frugt.

  Hurtigt virkende kulhydrater – dvs. sukker, slik, hvidt brød, Danone yoghurt og mælkesnitter har et forholdsvist lavt næringsindhold. Børn som får for meget af det, kan hurtigere blive trætte, være mere aggressive og have sværere ved at løse konflikter.

  Det er en rigtig god idé med små klap-sammen-madder, når man skal spise i skoven. Det er lettest for børnene at håndtere. Undgå gerne remoulade/mayonnaise, da det er svært at styre, og børnene er ofte kede af at spise det, når det er mast ud i madpakken. Desuden tiltrækker det hvepse i sensommer og efterår. Grøntsags stænger og en figenstang eller nogle ærter, mandler, rosiner, bær mm til ”dessert” er også godt.

   

  Vi fraråder saftevand i sensommer og efterår, da det også tiltrækker hvepse. Af samme grund anbefaler vi en drikkedunk med ventil, så hvepse og insekter ikke kan

  kravle ind. Om vinteren er det til gengæld en god ide med en termokande med the eller varm saft.

   

  Barnet skal selv kunne åbne og lukke sin madkasse og drikkedunk, og figenstænger eller andet skal være lukket op, så barnet ikke behøver hjælp. Maden skal pakkes ind i madpapir – ikke sølvpapir, da det skader naturen og er livsfarligt for dyrene!

 

 • Beklædning
 • Ideen med Skovhuset er, at naturen og udelivet er børnenes daglige omdrejningspunkt. Naturen og årstiderne er inspiration for vores daglige aktiviteter og fester. Derfor bliver børn i Skovhuset MEGET snavsede! Og de slider også væsentligt mere på deres tøj end børn i traditionelle børnehaver.

   

  Af hensyn til jeres barns trivsel er det vigtigt, at I følger vores råd og anvisninger med hensyn til påklædning, udstyr mm. Det kræver en hel del at holde varmen på kolde vinterdage.

   

  Barnet har brug for en god rygsæk, der slutter tæt til kroppen, og som kan spændes foran på kroppen, så selerne ikke glider ud over skuldrene. Der skal være plads til madkasse, drikkedunk og evt. regntøj. Barnet skal selv kunne åbne og lukke rygsækken. Vi anbefaler Haglöfs Tight x-small.

   

  Vintergarderoben skal indeholde følgende:

   

  2 flyverdragter
  • 2 termosæt/fleece
  • 2 sæt regntøj (100 % vandtæt og blød kvalitet) gerne en størrelse større end normalt, da det skal kunne komme udenpå flyverdragten. Bukser skal være uden seler – de er lettest at få ned!)
  • 2 par vandtætte luffer
  • Mange par strikvanter (såkaldte ”spisevanter”, som vi har på, når vi spiser om
   vinteren)
  • 2 elefanthuer
  • Lange uldne underbukser og undertrøjer m lange ærmer/skiundertøj
  • Termostøvler/vandtætte vinterstøvler
  • Uldne sokker
  Sutsko

   

  Derudover har barnet brug for:

   

  Gummistøvler Gode kondisko Gode sandaler Kasket/sommerhat Sommerjakke

   

  OBS: Regntøj kan bestilles i Skovhuset.

   

   

  Der skal være navn i alt tøj